Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Obierz marchewki, pietruszkę i buraka. Pokrój marchewki i pietruszkę w plastry, a buraka w średnią kostkę.
Wrzuć warzywa do żaroodpornego naczynia, polej warzywa 3 łyżkami oliwy, przykryj naczynie folią aluminiową i wsadź do piekarnika.
Piecz w 200 stopniach przez 45 minut.
W czasie pieczenia przygotuj sos do sałatki, pomieszaj majonez z kozim serem, tak, aby uzyskać gładką masę.
Po upływie czasu pieczenia, posyp warzywa wędzoną papryką, pieprzem cayenne i solą. Polej miodem i pozostałymi 2 łyżkami oliwy, wymieszaj. Dodaj ulubione zioła. Podawaj z sosem.