Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosenna sałatka z dodatkiem pieczonego kurczaka, który sprawi, że tego dania długo nie zapomnimy. Marynowane grzybki, korniszony czy dressing figowo-musztardowy WINIARY, to tylko jedne z wielu składników, które razem, stworzą wyjątkowo pyszną całość. Pycha!
Kurczaka dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Piecz ok. 25 min. Po tym czasie odstaw do wystudzenia. Wystudzonego kurczaka pokrój w kostkę.
Cebulę pokrój w kostkę. Por pokrój w półtalarki. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ogórki pokrój w plasterki. Grzybki pokrój na małe kawałki.
Składniki sałatki umieść w dużej misce. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj dressing WINIARY i dokładnie wymieszaj.