Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gruszki obierz i pozbądź się gniazd nasiennych. Przekrój na połówki
Skrop gruszki miodem, oliwą i sokiem z cytryny. Posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20 min.
Po upieczeniu gruszki przestudź. Pokrój w plastry lub kostkę i włóż do miski.
Awokado pokrój w kostkę i dodaj do gruszek. Skrop sokiem z cytryny. Dodaj żurawinę i sałaty i całość delikatnie wymieszaj.
W osobnym naczyniu przygotuj sos: Majonez zmiksuj z pokruszonym serem pleśniowym. Dodaj ½ ząbka czosnku przeciśnięte przez praskę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.