Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z pierożkami tortellini , czyli powiew włoskiej kuchni, to idealna propozycja dla tych, którzy szukają smacznych i lekkostrawnych sałatek z wartościowymi składnikami odżywczymi.
Aby przygotować sałatkę z pierożkami tortellini , zacznij od ugotowania pierożków według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie przelej je zimną wodą i odsącz, odstaw do ostygnięcia. Szynkę pokrój w cienkie paski, ogórki w kostkę, a pomidorki koktajlowe – na połówki. Odsącz z zalewy kukurydzę.
Wymieszaj całość i dodaj 3 łyżki majonezu delikatnego WINIARY. Dopraw solą i pieprzem. Sałatka z pierożkami tortellini gotowa!
Do przygotowania tej sałatki możesz wybrać pierożki tortellini z dowolnym nadzieniem, rekomendujemy jednak tortellini z ricottą i szpinakiem, będą najlepiej komponowały się z pozostałymi składnikami. Dodatek majonezu wzbogaci smak sałatki z pierożkami tortellini , a jednocześnie zwiąże składniki, sprawiając, że doskonale się połączą.
Sałatka z pierożkami tortellini to idealna propozycja na każdy posiłek, sprawdzi się szczególnie jako drugie śniadanie czy lunch – łatwo zabrać ją do szkoły, pracy lub na uczelnię. Możesz też śmiało serwować ją w czasie domowych przyjęć, pośród innych sałatek i smakołyków.
Pierożki ugotuj wg przepisu na opakowaniu, przelej zimną wodą, odsącz.
Szynkę i pokrój w cienkie paseczki.
Ogórki pokrój w grubszą kostkę a pomidorki przekrój na połowę.
Kukurydzę odsącz z zalewy
Całość połącz z Majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.