Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Kapustę (ilość wg uznania) poszatkować, ułożyć ją na talerzu (można ją zastąpić sałatą).
Jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na kapuście.
Pomidora pokroić w półplasterki i ułożyć między jajkami.
Całość posypać pokrojoną w piórka cebulą, oprószyć solą i pieprzem.
Majonez wymieszać z serkiem (ja dałam czosnkowy) i kefirem. Sosem polać sałatkę.