Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Zatrzymaj część wody. W małym rondelku zagotuj resztę wody. Rozpuść w nim Bulion wołowy Winiary. Dodaj ziemniaki i cebulę, gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Zmiksuj wszystko razem blenderem ręcznym i trochę ostudź.
Przygotuj sos: zmieszaj ocet balsamiczny, zatrzymaną część wody, olej rzepakowy i musztardę. Dopraw pieprzem do smaku.
Boczek pokrój w cienkie paski i usmaż na patelni bez tłuszczu, aż będzie chrupiący. Dodaj orzechy włoskie i krótko podsmaż.
Oczyść i umyj roszponkę. Sałatkę wymieszaj z dressingiem, rozłóż na talerzach i podawaj z dodatkiem boczku i orzechów. Do sałatki dobrze pasują smażone filety z piersi kurczaka.