Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rukolę i roszponkę opłucz i osusz. Oliwę połącz z sokiem z cytryny, a nstępnie wymieszaj z rukolą i roszponką.
Pomidorki umyj i pokrój w połówki, ser feta pokrój w kostkę, a oliwki w krążki.
Siemie lnianę zmiażdż w moździeżu.
Płaski duży talerz udekoruj sosem balsamicznym, a na niego wyłóż rukolę z roszponką. Nastepnie kiełki.
Na podstawę sałatki wyłóż pozostałe składniki, a na sam koniec gruszkę pokrojoną w grubą kostkę.
Całość polej jeszcze odrobiną sosu balsamicznego.
Podawaj z grzankami z ciemnego pieczywa lub bagietką.