Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gruszki obierz, pokrój na cienkie cząstki, przełóż do dużego słoika, zalej sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Dodaj Sos czosnkowy, miód, sól, pieprz i olej.
Słoik szczelnie zamknij i potrząśnij nim kilka razy, do wymieszania składników.
Pozostaw na kilkanaście minut do zamarynowania.
Na dużym talerzu rozłóż rukolę, następnie gruszki z sosu i orzechy.
Posyp serem kozim. Polej sosem gruszkowo-miodowo-czosnkowym.
Podaj zaraz po przygotowaniu.