Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa to ciekawy pomysł na przekąskę. Sałatkę możesz wykonać z delikatnego filetu z kurczaka, jak również z innych rodzajów mięs. Kostka rosołowa drobiowa WINIARY wzbogaca smak ryżu i sprawia, że całe danie nabiera wyrazu. Sprawdź, jak przygotować tę pyszną sałatkę!
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić.
Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę i ugotowane jajka obrać drobno posiekać.
Marynowaną paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z tartym chrzanem.
Wszystkie składniki włożyć do salaterki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.