Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki umyj i obierz. Przekrój wzdłuż, usuń nasiona łyżką i pokrój w kostkę. Oczyść i umyj dymkę, pokrój ją w cienkie krążki.
Ser feta pokrój w drobną kostkę. Umyj pomidory, usuń twarde gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Papryki umyj, usuń pestki i białe skórki wewnątrz i pokrój w drobną kostkę.
Oczyść i umyj sałatę rzymską, odwiruj i pokrój w paski. Pietruszkę umyj, zerwij liście i drobno posiekaj.
Doprowadź wodę do wrzenia i odlej do miski wymaganą w przepisie ilość (2 łyżki). Wsyp Przyprawę Uniwersalną do dużej miski, wymieszaj i trochę ostudź.
Dodaj ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, musztardę i miód. Dopraw pieprzem do smaku. Dodaj wszystkie składniki sałatki i wymieszaj. Podawaj z bagietką.
WSKAZÓWKA: sałatka bardzo dobrze smakuje, jeśli przed podaniem zostanie posypana kawałkami migdałów, orzeszkami pinii lub orzechami włoskimi.