Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paluszki rozmrozić i pokroić w kostkę. Ogórka obrać i pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć ogonki, pokroić w kostkę. Wrzucić do miseczki.
Na talerzach rozłożyć umyte i osuszone liście sałaty i szpinaku. Sałatę porwać. Szpinak jeśli są duże liście, można pokroić w paseczki.
Do miseczki dołożyć serek wiejski, dodać troszkę soli i sporo pieprzu. Wymieszać. Na liście rozłożone na talerzach nałożyć twarożek z dodatkami i podawać od razu, najlepiej z pieczywem.