Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotuj ryż i ostudź go.
Ananasy i kukurydzę odsącz z zalewy. Nie wylewaj soku z ananasów, będzie bazą do sosu.
Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.
Ugotowany ryż wymieszaj z papryką i kukurydzą.
Odsączone ananasy pokrój w kostkę i dodaj do reszty sałatki.
SOS: Majonez sałatkowy wylej do miseczki, dodaj ok. 3/4 soku z ananasów, cały czas mieszając.
Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę i dodaj do sosu.
Dodaj curry i dokładnie wymieszaj.
Warzywa z ryżem zalej przygotowanym sosem.
Wstaw na jakiś czas do lodówki.
Podawaj jako przystawkę. Sałatkę możesz zaserwować w połówkach papryk.