Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słodkie, dojrzałe truskawki dokładnie opłucz i wysusz. Pozbądź się szypułek i pokrój truskawki na połówki albo ćwiartki (w zależności od wielkości).
Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki. Część szparagów zblanszuj we wrzątku przez 2 minuty i opłucz w zimnej wodzie – je podaj w całości, a część surowych pokrój obieraczką do warzyw na paski.
Rukolę umyj i wysusz.
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki dressingu (oliwę, sok z cytryny, Ziarenka smaku), spróbuj i ewentualnie dopraw. Następnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki i skrop dressingiem.
Sałatka świetnie smakuje do dań z grilla.