Ile razy podczas przygotowywania się do pracy zastanawialiśmy się, co zjeść na śniadanie? Pewnie brakowało nam nie tylko pomysłów, ale także czasu na przygotowanie czegoś, co zaspokoi nasz apetyt. Podobnie wygląda sytuacja tuż po przyjściu z pracy, kiedy w pośpiechu szukamy w lodówce dobrego przysmaku. Okazuje się, że rozwiązaniem tego problemu może być tortilla z tuńczykiem i sałatą. To proste i pożywne danie, które stanowi swobodną interpretację przepisu rodem z
kuchni meksykańskiej. Dodatek tuńczyka, a także chrupiąca sałata to kompozycja dań, które świetnie się uzupełniają. Co więcej, taka tortilla z tuńczykiem i sałatą to danie uniwersalne. Jeśli nie zjemy jej na śniadanie, to wystarczy schować ją do lodówki i zjeść po przyjściu z pracy. Opcjonalnie, możemy zabrać ją ze sobą także w formie szybkiego lunchu. Możliwości jakie daje to tradycyjne danie jest więc nieskończenie wiele.
Tortilla z tuńczykiem na zimno - zaskoczmy domowników oryginalnym posiłkiem
Tortilla z tuńczykiem na zimno to danie, którego przygotowanie zajmie nam jedynie kilka minut. Nie musimy się martwić o większość składników, gdyż kupimy je w formie gotowej w praktycznie każdym sklepie. Dodatkowo
sałatka z tuńczykiem jest na tyle smaczna, że z pewnością sprostać ona oczekiwaniom najbardziej wymagających. Całość musimy tylko skrupulatnie zawinąć w tortille lub po prostu ułożyć je na powierzchni. Jest to jeden z lepszych przepisów na obiad w gronie najbliższych. Co więcej, jeśli przygotowujemy imprezę w domu, to taka tortilla z tuńczykiem na zimno będzie jedną z lepszych przekąsek, która posmakuje każdemu z gości. Takie danie sprawdzi się także podczas innych uroczystości jak np. urodziny, imieniny czy rocznica ślubu.
Tortilla z tuńczykiem i sałatą - czy można ją urozmaicić?
Smakowita, sycąca i pożywna, właśnie taka jest tortilla z tuńczykiem i sałatą, którą możemy zaserwować w dokładnie takiej postaci, w jakiej ją przygotowujemy. Jest to danie kompletne, które nie potrzebuje większej ilości dodatków. Jeśli jednak chcemy to danie nieco urozmaicić lub wyważyć stopień jego pikantności, możemy np. zrezygnować z papryczki chili za pomocą jogurtu lub soku z limonki. Dodatkowo możemy także wybrać nieco inną mieszankę warzyw, z której przygotujemy naszą sałatkę. Wybór mamy tutaj naprawdę szeroki, więc śmiało możemy eksperymentować z różnorodnymi dodatkami tak, by tortilla z tuńczykiem i sałatą sprostała naszym oczekiwaniom.