Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz dania w stylu zero waste? Szukasz pomysłu na wykorzystanie warzyw z rosołu? Mamy przepis w sam raz dla Ciebie. Warzywa z rosołu możesz użyć nie tylko do przygotowania klasycznej sałatki jarzynowej, ale też do sałatki z winogronami. Brzmi ciekawie? Nie przegap naszego przepisu i zrób z nami tę smaczną i całkiem zaskakującą przekąskę dla siebie i bliskich.
Jeśli po ugotowaniu bulionu zostały Ci marchewka, seler, pietruszka oraz kawałki kurczaka – mamy sprawdzony sposób, jak je wykorzystać, ograniczając marnowanie jedzenia. Nasza sałatka z warzyw z rosołu to przekąska w stylu zero waste. Smak warzyw i mięsa urozmaicamy, dodając pokrojone na pół winogrona oraz kremowy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Jeśli chcesz, możesz dodać też inne warzywa, świeże zioła albo przyprawy, które podkręcą smak.
Sałatka z warzywami z rosołu i winogronami sprawdzi się na świątecznym stole w towarzystwie innych, odświętnych dań. Ale jest ona na tyle prosta i smaczna, że możesz ją przygotować też na co dzień – bez specjalnej okazji. Z pewnością urozmaici ona Twoje codzienne menu i pozwoli Ci gotować bez marnowania.
Zioła posiekaj.
Warzywa z rosołu pokrój w kostkę i przełóż do miski.
Kurczaka pokrój w kostkę, a winogrona przekrój na połowę i dodaj do pozostałych składników.
Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, sól, pieprz oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.