Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź i pokrój w plastry.
Cebulę obierz, pokrój w piórka i marynuj przez 30 minut w soku z cytryny i cukru.
Makrelę lub pstrąga obierz z ości.
Majonez wymieszaj ze szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Cebulę odcedź.
Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj schłodzoną, w szerokich szklankach lub pucharach z koperkiem.