Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki myjemy i gotujemy/smażymy/pieczemy/grillujemy lub wykorzystujemy takie z obiadu.
Boczek smażymy na patelni, aż stanie się chrupki. Możesz też go upiec.
Szparagi oczyszczamy. Nie musimy ich obierać wystarczy usunąć zdrewniałe listki oraz złamać końcówki. Następnie w zależności od opcji grillujemy lub smażymy w tłuszczu po boczku.
Pomidorki kroimy na połowę. Zioła siekamy.
Serwujemy sałatkę do miski. Nakładamy kolejno ziemniaki, bekon szparagi, zioła. Na koniec dodajemy dressing WINIARY i mieszamy lekko. Całość ozdabiamy młodymi sałatami, ziołami i ewentualnie orzeszkami.