Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotuj na miękko (ok. 4-5 min w osolonym wrzątku), a następnie wystudź i obierz.
Od szparagów odłam zdrewniałe końcówki, a następnie usmaż krótko na patelni z oliwą (ok. 2-3 min). Możesz też je krótko zblanszować albo pozostawić surowe. Po przygotowaniu odstaw do wystudzenia.
Pomidory pokrój na cienkie ćwiartki.
Na talerzu ułóż szparagi oraz przekrojona na pół jajka. Dodaj, rukolę, kawałki szynki parmeńskiej oraz ćwiartki pomidora. Całość uzupełnij Dressingiem WINIARY.
Opcjonalnie możesz też dodać kawałki pomarańczy (bez skórki) oraz orzechy włoskie.