Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowa sałatka ze szpinakiem, serem feta, czerwoną papryką, ogórkiem i oliwkami to znakomity pomysł na wartościowy dodatek do obiadu czy grilla lub przekąskę. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a wygląda niezwykle efektownie. Dressing figowo-musztardowy WINIARY nada potrawie charakteru.
Jak zrobić sałatkę ze szpinakiem i fetą? Zacznij od umycia warzyw. Następnie na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku. Zielony ogórek pokrój w plastry, a paprykę w grubą kostkę. Odsącz z zalewy ser feta i pokrój w kostkę.
Tak przygotowane składniki (ogórek, paprykę i ser feta) wyłóż na liście szpinaku. Dodaj oliwki (w całości lub przepołowione) oraz całe liście bazylii. Na koniec polej całość dressingiem WINIARY. Teraz sałatka ze szpinakiem i fetą jest w pełni gotowa!
Jeśli podajesz sałatkę ze szpinakiem i fetą jako dodatek do obiadu lub mięs z grilla, nie musisz robić już nic więcej. Jednak jeśli serwujesz ją solo, jako przekąskę, wtedy dobrze jest podać ją z kromkami świeżego pieczywa, pokrojoną bagietką, a najlepiej – z grzankami. Idealnie sprawdzą się grzanki z bagietki, polane odrobiną oliwy z oliwek, doprawione czosnkiem i upieczone w piekarniku.
Umyj szpinak, paprykę i ogórka.
Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku.
Ogórek zielony pokrój w plastry, a paprykę w grubą kostkę.
Ser feta odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
Paprykę, ogórek i ser wyłóż na szpinak. Dodaj oliwki i liście bazylii.
Sałatkę podawaj z Dressingiem figowo-musztardowym WINIARY oraz z grzankami.