Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz ze skórki, przekrój na pół i wrzuć do garnka. Dodaj łyżkę soli i zalej wodą do 3/4 wysokości garnka. Zagotuj. Gotuj do miękkości (około 15 minut), ale kontroluj miękkość, żeby ziemniaki nie były tak miękkie, że zaczną się sypać. Odcedź ziemniaki. Delikatnie przekrój każdy, aby uzyskać ćwiartki i odstaw.
Chorizo pokrój w kostkę. Umieść je na zimnej patelni i zacznij je rozgrzewać razem z patelnią. Smaż około 5 minut na małym ogniu. Chorizo powinno wypuścić tłuszcz.
Dodaj ziemniaki na patelnię i bardzo delikatnie wymieszaj z chorizo i powstałym tłuszczem. Odstaw do ostygnięcia.
Wystudzone ziemniaki dopraw majonezem i ziołami. Delikatnie wymieszaj.