Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolkę i kalafior umyj.
Kalafior podziel na różyczki.
Fasolkę ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru ok. 15-20 minut.
Kalafior blanszuj przez 3 minuty, a następnie ostudź.
Majonez wymieszaj z jogurtem oraz z koperkiem i natką pietruszki.
Cebulę ze szczypiorkiem posiekaj.
Ziemniaki ugotuj i pokrój w grubą kostkę.
Wszystkie składniki połącz z sosem majonezowym. Całość dopraw do smaku.