Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki ugotować w mundurkach.
Ziemniaki odcedzić, ostudzić, obrać i razem z ogórkami pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć, pokroić w pół krążki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać.
Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odrobiną cukru, soli i pieprzu.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do salaterki, dodać zieleninę, ser, wymieszać z jogurtem.