Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.
Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony groszek.
Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).
Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.
Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.
Rzodkiewki pokrój w plasterki.
Majonez Lekki WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.
Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.
Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.