Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na patelni rozpuszczamy cukier, uważając aby się nie przypalił. Kiedy karmel będzie złoty i płynny dodajmy masło i mieszamy.
Następnie dolewamy śmietankę i gotujemy aż wszystko się razem połączy i zgęstnieje.
Na koniec całość doprawiamy solą morską.
Robimy ciasto podstawowe a następnie wałkujemy na cienki prostokąt.
Ciasto smarujemy roztopionym masłem i obficie posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem.
Ciasto dokładnie rolujemy i kroimy na porcje.
Rollsy przekładamy do formy nasmarowanej tłuszem i odstawiamy do wyrośnięcia.
Bułeczki pieczemy ok. 20 min. w 180°C. Po upieczeniu – jeszcze ciepłe polewamy słonym karmelem.