Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sandacza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć oliwą oraz przyprawą ziarenka smaku i pieprzem. Pieczarki obrać i posiekać. Część ułożyć na folii aluminiowej, oprószyć przyprawami, przykryć rybą.
Wierzch ryby przykryć resztą pieczarek oraz plastrami cebuli i ponownie oprószyć przyprawami.
Szczelnie zawinąć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę.
Na 15-20 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, aby ryba się zrumieniła.
Po upieczeniu niezwłocznie podawać.