Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bakłażana, cukinię, pomidory i cebulę pokrój w cienkie plastry.
Paprykę oczyść i pokrój na duże płaskie kawałki.
Oliwę wymieszaj z rozgniecionymi ząbkami czosnku, posiekaną bazylią, octem balsamicznym, solą i pieprzem.
Zamarynuj warzywa i odstaw na 30 minut do lodówki.
Majonez połącz z ketchupem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Chleb opiecz na grillowej patelni tak, by zrobiły się na nim przyrumienione dekoracyjne paski.
Warzywa wyjmij z marynaty i przypiecz je również na patelni tak, by zrobiła się na nich kratka.
Tosty posmaruj sosem majonezowym.
Ułóż na nich sałatę i warzywa grillowane.
Tak przygotowane tosty możesz podawać z frytkami.