Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz ziemniaki i marchewki, a następnie zetrzyj je na tarce.
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju z pozostałymi warzywami, następnie dodaj mielony słonecznik i płatki sojowe.
Dopraw masę pieprzem i przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY, następnie dodaj posiekaną pietruszkę i ryż. Całość wymieszaj.
Oczyść liście winogron i ugotuj je do miękkości w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, wyjmij je z wody i pozostaw wszystko do ostygnięcia.
Liście winogron wypełnij mieszanką i zawiń tak mocno, jak to możliwe.
Gołąbki zalej gorącą wodą i gotuj na małym ogniu do czasu, aż płyn odparuje.
Pod koniec gotowania dodaj olej, paprykę, mąkę, żeby powstał sos.