Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Plastry schabu oprószyć solą i pieprzem.
Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni.
Przełożyć usmażone mięso i zalać 0,5 litra bulionu z kostki, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 3 minut.
Pieczarki oczyścić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Cebule obrać.
Warzywa pokroić w kostkę.
Dodać do schabu pieczarki, czosnek i cebulę, wymieszać i dusić około 5 minut.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawić do smaku przyprawami i wymieszać. Dusić jeszcze około 4 minut.
Przełożyć na talerze.