Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój na cienkie kotlety. Delikatnie rozbij, dopraw solą i pieprzem.
Następnie dodaj masło na patelnię. Gdy się rozpuści, podsmaż kotlety (po 2 – 3 min). Zdejmij mięso z patelni.
Cebulę obierz pokrój w kostkę i dodaj do patelni po mięsie, jak będzie za mało tłuszczu, dodaj więcej masła. Dodaj tymianek, zeszklij cebulę, podlej winem. Sos grzybowy WINIARY rozprowadź dokładnie w 300 ml zimnej wody, dodaj do patelni, mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 1 minutę po zagotowaniu, często mieszając.
Mięso dodaj do patelni i duś razem na małym ogniu przez ok. 5 - 10 min.
Podaj z ziemniakami purée.