Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso rozkrój wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawami do smaku.
Pozostaw na 30 minut.
Pieczarki i ser zetrzyj na tarce, połącz z mięsem mielonym, natką pietruszki i jajkiem.
Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń w roladę i zawiń w folią aluminiową.
Piekarnik rozgrzej do 220 st. C. Wstaw naczynie z mięsem i piecz 25 minut. Zmniejsz temp do 180 st. C i piecz jeszcze przez 45 minut.
Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Mięso rozwiń z folii pokrój ukośnie. Sos podaj oddzielnie. Podaj z kaszą gryczaną lub ziemniakami puree.