Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso schabu rozcinamy tak aby powstał jak największy płat mięsa,lekko rozbijamy, nacieramy z obu stron: solą, pieprzem, ziarenkami smaku odstawiamy.
W tym czasie kroimy w plasterki umyte pieczarki a cebulę drobno kroimy w kostkę.Smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem,solą,odrobiną ziarenek smaku.
Gdy pieczarki lekko przestygną dodajemy pokrojony w kostkę serek śmietankowy i tymianek.Na rozwinięte mięso wykładamy farsz pieczarkowo-serowy i ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.
Roladę obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony,gdy mięso się zrumieni podlewamy szklanką bulionu i dusimy do miękkości.
Sos pieczeniowo-kremowy przygotowujemy wg przepisu.
Mięso kroimy w plastry i podajemy z sosem,ulubioną srówką i z ziemniakami z wody.