Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyj, a następnie osusz. Natrzyj je przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i pieprzem.
Śliwki umyj i osącz.
Ostrym nożem natnij otwór wzdłuż mięsa i wypełnij go śliwkami.
Schab ułóż w naczyniu do pieczenia, polej olejem. Rozgrzej piekarnik do 160°C.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz pod przykryciem przez 1,5 godziny.
Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Upieczone mięso pokrój w plastry, ułóż na półmisku i polej sosem. Podawaj z kluskami śląskimi.