Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab dzielimy na 4 kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące.
Obsmażamy ok. 1 minuty z każdej strony na bardzo gorącym oleju ( 3 łyżkach).
Kapustę gotujemy do miękkości, odlewamy wodę i mieszamy kapustę z mielonym czarnym pieprzem oraz ziarenkami smaku.
Naczynie do zapiekania smarujemy pozostałym olejem i układamy warstwami: kapustę, schab, kapustę, schab i kapustę. Wierzch polewamy śmietaną wymieszaną z mąką i ziarenkami smaku.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy pod przykryciem przez 45 minut.