Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab marynowany w przyprawie Ziarenka Smaku WINIARY oraz ziołach prowansalskich, pieczony i podawany z sosem żurawinowym. Soczysta, uczta dla podniebienia, która zachwyci każdego miłośnika mięs, podawanych w sposób wykwintny. Wypróbuj przepis na pożywny schab pieczony z żurawiną.
Mięso natrzyj przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, a następnie ułóż w nim schab.
Rozgrzej piekarnik do 200°C, wstaw do niego schab i piecz pod przykryciem przez 50 minut.
Przed końcem pieczenia dodaj do naczynia konfiturę z borówek i duś przez 10 minut, po 5 minutach polej mięso powstałym sosem.
Jeśli sos jest zbyt rzadki możesz go zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej - wymieszaj w tym celu płaską łyżeczkę mąki z 3 łyżkami wody i dodaj do sosu.
Pieczeń podawaj na gorąco.