Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kotlety rozklepujemy.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, doprawiamy solą, maggi i świeżo zmielonym pieprzem. Całość łączymy.
W jajku moczymy schab przez około 10 minut.
Następnie schab obtaczamy w bułce tartej.
Przekładamy na patelnie na której wcześniej roztapiamy smalec. Smażymy na średnim płomieniu z dwóch stron, do zarumienienia się kotletów na złoto.