Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab oczyść z tłuszczu, natrzyj pieprzem i papryką. Odstaw na pół godziny do lodówki. Po wyjęciu skrop olejem i ułóż w naczyniu do zapiekania.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 60–70 minut, ostudź.
Pokrój w cienkie plastry, ułóż na półmisku. Udekoruj cząstkami brzoskwiń i natką pietruszki.
Żelatynę namocz w 1/2 szkl. zimnej wody.
Zagotuj 500 ml wody, dodaj kostkę bulionową, namoczoną żelatynę, ocet i sól do smaku. Ostudź.
Gęstniejącą galaretą zalej mięso.