Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab kroimy w plastry.<br/>Winiary pomysł na otwieramy, wyjmujemy foliowy woreczek i umieszczamy w nim plastry schabu.<br/>Zawartość saszetki z przyprawami mieszamy z wodą, zgodnie z opisem przygotowania na opakowaniu.<br/>Piekarnik rozgrzewamy do 180 st.C.<br/>Umieszczone w woreczku plastry schabu zalewamy przygotowaną mieszanką przypraw, woreczek zakręcamy, aby zawartość się nie wylała i dokładnie obtaczamy schab w przyprawach.
Grzyby leśne oczyszczamy, kroimy w mniejsze kawałki.<br/>Woreczek z mięsem otwieramy, dodajemy grzyby i gałązki świeżego tymianku, zamykamy ponownie za pomocą zapinki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na około 1 godzinę.
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, podajemy ze schabem i grzybami, polane sosem powstałym podczas pieczenia.