Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słoninę schłodź i pokrój w słupki.
Mięso naszpikuj słoniną. Dopraw solą i pieprzem. Zawiń w folię aluminiową i wstaw na 24 godz. do lodówki.
Po tym czasie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz 60-70 minut.
Upieczone mięso pokrój w cienkie plastry.
Sos pieczeniowy przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj rodzynki i polej nim mięso.
Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.