Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyj, pietruszkę posiekaj, czosnek przeciśnij lub również posiekaj.
Wetrzyj w mięso pietruszkę i czosnek, oprósz solą i pieprzem (do smaku).
Pozostaw pod przykryciem (np.w pojemniku) na ok. 1 godzinę.
W międzyczasie w naczyniu żaroodpornym lub brytfance rozpuść kostkę rosołową (w takiej ilości wody, aby mięso się zanurzyło na 2/3 swej grubości), wrzuć troszkę pietruszki z czosnkiem, zagotuj.
Po godzinie mięso obsmaż w małej ilości tłuszczu na patelni, tak by się za mocno nie zarumieniło.
Przełóż do naczynia i gotuj wg uznania, do miękkości (czyli ok. 40 min., w zależności od wielkości mięsa).
Pod koniec gotowania mięsa wrzuć również pokrojone w plastry ziemniaki i gotować całość do miękkości ziemniaków.