Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab pokroić w cienkie plastry i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Cebulę i pieczarki pokroić w paski i wraz z mięsem przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Posypać rozkruszoną kostką mięsną, wymieszać, przykryć pokrywką naczynia.
Wstawić do rozgrzanego do 200'C piekarnika na ok. 60 minut.
Po upieczeniu mięsa, powstały sos przelać do garnka i wymieszać z mąką rozrobioną w odrobinie wody. Podgotować przez kilka minut często mieszając, a następnie przelać do mięsa i całość wymieszać.
Podawać z ugotowaną w międzyczasie kaszę gryczaną i ogórkiem kiszonym.