Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab z dzika pokrój w plastry. Cebulę pokrój w piórka. Grzyby namocz w gorącej wodzie.
Mięso dopraw solą i pieprzem, a następnie obsmaż na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu, aż mięso się zarumieni z obu stron. Ściągnij mięso z patelni i dodaj cebulę. Smaż, aż będzie rumiana i miękka.
W naczyniu żaroodpornym ułóż kawałki mięsa poprzekładane namoczonymi i pokrojonymi grzybami oraz podsmażoną cebulą. Dodaj rozmaryn, bulion drobiowy WINIARY oraz ziele angielskie. Całość zalej wrzątkiem, aby płyn lekko przykrył mięso. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 60 min.
Gotowe danie podawaj z młodymi ziemniakami z koperkiem.