Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab pociąć w grube plastry około 4 centymetry każdy. Wymieszać wszystkie składniki, włożyć schab i marynować około 1 - 2 godziny. Następnie każdy plaster w połowie związać sznurkiem nadając mu okrągły kształt.
Położyć na grillowym ruszcie i grillować. Po 15 minutach odwrócić na drugą stronę na kolejne 15 minut. Podczas pieczenia kilkakrotnie posmarować marynatą. Z gotowego mięsa zdjąć sznurek a w tym miejscu przewiązać go szczypiorem. Podawać z sosem czosnkowym lub z sałatką.