Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kotlety schabowe umyć,rozbić tłuczkiem i posypać sola oraz pieprzem.
Pieczarki i cebulę pokroić w kosteczkę ,posypać solą i pieprzem,dodać śmietanę i razem podsmażyć .
Ciasto:Jajka,mąkę,szczyptę soli wymieszać z wodą gazowaną tak aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany .
Podsmażone pieczarki rozłożyć na kotletach i zwinąć jak roladki .Zwinięte roladki zanurzyć w cieście i na koniec w bułce tartej ,smażyć w dość głębokim tłuszczu .