Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kotlety schabowe cienko rozbij tłuczkiem i oprósz pieprzem z obydwu stron.
Każdy z kotletów panieruj obtaczając w Sosie pieczeniowym jasnym WINIARY, następnie zanurzając w rozkłóconym jajku, a następnie obtaczając w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
Kotlety podawaj zaraz po przygotowaniu na przykład z ziemniakami i z warzywami gotowanymi na parze.