Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schabowe roladki nadziewane serem i papryką konserwową to pyszne danie, które wręcz rozpływa się w ustach. Smak schabu w połączeniu z roztopionym serem robi ogromne wrażenie na każdym smakoszu. Dodajmy przyprawę WINIARY, która podkreśli smak papryki i wydobędzie z niej to, co najlepsze. Smacznego!
Umyte plastry schabu cienko rozbić.
Oprószyć do smaku przyprawami.
Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera.
Paprykę pokroić w paseczki, ułożyć na serze.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
Na patelni ułożyć mięso.
Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Podlać wodą.
Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę drobiową. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody. Wlać do sosu, zagotować. Doprawić do smaku i podawać.