Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schabowe zapiekane z pomidorem i mozzarellą to propozycja na urozmaicenie tradycyjnego dania z kotletami schabowymi. Zapiekane razem z pomidorem i mozzarellą nabierają zupełnie nowego, niepowtarzalnego charakteru, a dodatek aromatycznej Przyprawy Ziarenka Smaku WINIARY zapewni pyszny smak mięsa. Warto wypróbować ten przepis, aby klasyczne schabowe nie znudziły się nam tak szybko.
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć Ziarenkami Smaku WINIARY i pieprzem.
Kawałki mięsa obtaczać w mące, maczać w rozbełtanym jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Kotlety smażyć na rumiano z obu stron, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Pomidora pokroić w plasterki, rozłożyć na kotletach, oprószyć bazylią.
Na wierzchu rozłożyć pokrojony w plastry ser.
Wszystko zapiekać w 200 stopniach przez około 15 minut.