Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łodygi selera obrać, pokroić na kawałki o długości 10 cm.
Wodę zagotować z dodatkiem soli i cukru. Wrzucić selery i ugotować do miękkości, odcedzić.
Na suchej patelni zrumienić tartą bułkę, dodać usmażone masło, wymieszać.
Selery wyłożyć na półmisek.
Oprószyć lekko pieprzem, polać masłem z bułeczką.