Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem i umieść w rondelku. Dodaj mleko. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, bez mieszania ok. 20 min. Ostudź kaszę.
Ostudzoną kaszę, ksylitol, śmietanę kokosową, skórkę i sok z cytryny zblenduj na gładką masę. Dodaj 3 łyżki budyniu w proszku i wymieszaj.
Formę na muffiny natłuść olejem i wyłóż do niej masę na muffiny. Maliny z budyniem wymieszaj. Po 1 łyżce wyłóż na masę jaglaną.
Całość włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. (termoobieg) na ok. 20-25 min. Serniczki wystudź w formie.