Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z jabłek zetnij wieczko i wydrąż środek. Owiń jabłka w folię aluminiową.
Przygotuj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY według przepisu na odwrocie produktu. Zalecamy użycie mniejszej ilości mleka, dzięki temu budyń będzie bardziej gęsty.
Serki wymieszaj z żółtkami i cukrem. Dodaj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Ubij białka z jajek. Dodaj go do masy serowej i wymieszaj łyżką drewnianą do połączenia się składników.
Spód jabłek wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlej masę serową. Na sam wierzch dodaj żurawinę.
Serniczki piecz ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj posypane cukrem pudrem.