Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodawaj kolejno po jednym żółtku.
Kiedy masa będzie puszysta, zacznij dodawać do niej stopniowo ser.
Do utartej masy dodaj Budyń (proszek) i bakalie.
Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj łyżką.
Blaszkę do pieczenia (25x36 cm) posmaruj masłem i wyłóż herbatnikami.
Masę serową wyłóż na herbatniki.
Rozgrzej piekarnik do 180°C, piecz ciasto ok. 60 minut.
Po wyłączeniu piekarnika ciasto pozostaw jeszcze na 30 minut.
Sernik podawaj udekorowany skórką pomarańczową, polewą czekoladową lub lukrem cytrynowym.